... 09-09-2015
 
 

 

Γεννθηκε στο Μεταλλεο Αμιντου. Γονες της ο Χρστος Θεοχρους και η Χρυστλλα Παρλα.

Εναι το πρτο απ τα πντε παιδα της οικογνειας.

Δημοτικ σχολεο πγε στην Δετερη και στην κτη Αστικ Σχολ Λεμεσο.

Γυμνσιο πγε στο Πρτο Γυμνσιο Θηλων Λεμεσο και στο Πρακτικ τμμα του Λαντειου Γυμνασου απ που και απεφοτησε με ριστα.

Σποδασε στην Ιατρικ Σχολ του Πανεπιστημου Θεσσαλονκης και απεφοτησε με ριστα.

Ειδικεθηκε στην Γενικ Χειρουργικ σε Πανεπιστημιακ Νοσοκομεα της Θεσσαλονκης και παρλληλα φοτησε στην Φιλοσοφικ Σχολ του Πανεπιστημου της Θεσσαλονκης.

Εξειδικεθηκε στην Παιδοχειρουργικ και στην Παιδοουρολογα στην Ελλδα και στις Ηνωμνες Πολιτεες.

Εκπνησε Πειραματικ  – Κλινικοεργαστηριακ Διατριβ και πρε τον ττλο του Διδκτορος με ριστα.

Το  1991 εξελγη Επκουρη Καθηγτρια της Παιδοχειρουργικς στην Ιατρικ Σχολ του Δημοκρτειου Πανεπιστημου.

Απ  1991 μχρι το 2001 εργστηκε ως Διευθντρια της Παιδοχειρουργικς – Παιδοουρολογικς κλινικς του Μακριου Νοσοκομεου στην Λευκωσα και παρλληλα δδασκε Παιδοχειρουργικ στην Ιατρικ Σχολ του Δημοκρτειου Πανεπιστημου.

λαβε τον ττλο της Επτιμης Διδκτορος απ το Εθνικ Πανεπιστμιο του Συκτυβκαρ.

Χειροργησε χιλιδες παιδι.

Συνγραψε επιστημονικ συγγρμματα Χειρουργικς και Παιδοχειρουργικς.

Δδαξε Παιδοχειρουργικ σε διφορα νοσοκομεα Αναπτυσσμενων Χωρν.

Δδαξε Αγωγ  Υγεας στην Σχολ Επιστημν Αγωγς του Πανεπιστημου Κπρου.

……………………………………………………………………………………………………………

Παντρετηκε το Ψυχατρο Λοη Καριλου στο 1978. χουν μια κρη την Τζολη που σποδασε Πολιτικς Επιστμες στα Πανεπιστμια Κπρου και Essex. Ζει με την οικογνεια της στη Λευκωσα.

………………………………………………………………………………………………………….

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΙΑΤΡΙΚΗ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Απ το Γυμνσιο πρωτοστατοσε σε πολιτικς δραστηριτητες και διαδηλσεις.

Το 1996 διεκδκησε με το  ΔΗΚΟ εκλογ στη Βουλ των Αντιπροσπων αλλ απτυχε.

Το 2001 εξελγη Βουλευτς  ΔΗΣΥ Λεμεσο και επανεξελγη το 2006.

Το 2006 διεκδκησε την Δημαρχα Λεμεσο με τον ΔΗΣΥ.

Το 2009 εξελγη Ευρωβουλευτς του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ

Το 2016 εργζεται στο Ευρωπακ Κοινοβολιο στην ομδα ECR

Διετλεσε Πρεδρος και Αναπληρωτς Πρεδρος της Επιτροπς Υγεας της Κυπριακς Βουλς, Αναπληρωτς Πρεδρος της Επιτροπς Εξωτερικν, καθς επσης και Μλος των Επιτροπν Εργασας, Περιβλλοντος, Ανθρωπνων Δικαιωμτων και της Επιτροπς για τον Φκελο της Κπρου. Συμμετεχε συχν και στις εργασες λλων Επιτροπν.

Συμμετεχε επσης στην Κοινοβουλευτικ Αντιπροσωπεα στον ΟΑΣΕ, στην Κοινοπολιτειακ Κοινοβουλευτικ Συνλευση, στην Σνοδο των Ασιατικν Κοινοβουλων, στο Πανευρωπακ Κοινοβουλευτικ Φρουμ στην Διακοινοβουλευτικ νωση και σε πολλς λλες Συνελεσεις.

Εκπροσπησε την Κπρο σε πολλς Συνδους των Ενσεων αυτν.

Το Νομβριο του 2015 αποχρησε απ τον ΔΗΣΥ και στη συνχεια δρυσε το κνημα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, του οποου και προεδρεει. Με την “Αλληλεγγη” λαβε μρος στις βουλευτικς εκλογς του 2016 και βγαλε τρεις δρες.

Στο Ευρωπακ Κοινοβολιο εργζεται στην Επιτροπ Εξωτερικν και στην Επιτροπ Ανπτυξης. Εργζεται επσης στην Επιτροπ Αναφορν εν εργστηκε και στην Επιτροπ Υγεας, Περιβλλοντος και Ασφλειας Τροφμων καθς και σε λλες επιτροπς. Εναι μνιμο Μλος στην Μεικτ Κοινοβουλευτικ Αντιπροσωπεα Τουρκας ΕΕ και Αναπληρωματικ Μλος της Μεικτς Επιτροπς ΕΕ-Αφρικς, Καραβικς Ειρηνικο (ΑΚΕ). Επσης διετλεσε Αντιπρεδρος του CARIFORUM, της Ομδας Εργασας «ACCESS TO MEDICINE», της Ομδας Φιλας με την Σρι Λνκα και Αντιπρεδρος της Υποεπιτροπς για την Κεντρικ Ασα.

Εναι Πρεδρος της Ομδας Φιλας Ευρωπακο Κοινοβουλου-Κοινοπολιτεας.

Εναι Αντιπρεδρος της Ομδας Φιλας Ευρωπακο Κοινοβουλου-Αιγπτου.

δρυσε την Ομδα Φιλας Ευρωπακο Κοινοβουλου-Αρμενας και προεδρεει της ομδας για δετερη θητεα.

Εκπροσπησε το Ευρωπακ Κοινοβολιο σε Συνδρια κυρως επ ζητημτων Ανπτυξης στο Σο Πολο, στο Μπουνος ιρες, στο Σαν Φρανσσκο, στην Ουσιγκτον, στο Μντρεαλ, στην Κορα, στην Ινδονησα, στο Καμερον, στην Αγκλα, στην Μποτσουνα, στην Γκνα, στην Αγυπτο, στην Αρμενα, στην Τανζανα, στην Κνυα, στο Καμερον,  στο Τγκο, στο ISPM και αλλο.

Οργνωσε πολλς εκδηλσεις στο Ευρωπακ Κοινοβολιο για το Κυπριακ πρβλημα και συνεργζεται με τα πανεπιστμια Μπιλγκ της Κωνσταντινοπολης, Πντειο Πανεπιστμιο Αθηνν, το Εθνικ Πανεπιστμιο του Σο Πολο, το Πανεπιστμιο Κπρου,  το Πανεπιστμιο Λευκωσας, το Πανεπιστμιο της Λουβαν Βελγου και Ερεβν Αρμενας και Στεπανακρτ Αρτσχ.

Λαμβνει μρος σε πολλς εκδηλσεις του Ευρωπακο Κοινοβουλου πως  στην Θεατρικ παρσταση “ SEVEN”, μαζ με λλες ξι Ευρωβουλετριες καθς επσης και στην παρσταση SPEAK OUT THE TROUTH  του ROBERT KENNEDY FOUNDATIOΝ με τον Πρεδρο του ΕΚ Μρτιν Σιουλτς και τους Ευρωβουλευτς Γκυ Φερχφστατ, Μικλ Κσμαν, Σεσλια Γουινγκστρομ και διαπρεπες αμερικανος ηθοποιος. Οι θεατρικς παραστσεις εναι ενταγμνες στον Αγνα του ΕΚ για τα ανθρπινα δικαιματα.

Κριος στχος της στο ΕΚ εναι ο Αγνας για δκαιη επλυση του Κυπριακο.

………………………………………………………………………………………………..

ΙΑΤΡΙΚΗ

Χειροργησε πολλς χιλιδες παιδα και εξακολουθε να χειρουργε.

……………………………………………………………………………………………...

 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Εξδωσε πντε Ποιητικς Συλλογς:

 1. ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ
 2. ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ
 3. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΡΙΤΟΙ
 4. ΤΕΜΠΕΛΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟ
 5. ΕΛΛΗΝΟΣΥΡΩΝ ΜΑΓΩΝ
 6. ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΙΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Η ΩΡΑΙΑ ΑΝΘΟΠΩΛΙΣ»

 

 

Τιμθηκε δο φορς με το Πρτο Κρατικ Βραβεο Ποισεως. Το 1990 για το Βιβλο «ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ» και το 2001 για το Βιβλο «ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΡΙΤΟΙ».

Η Ποηση της Ελνης Θεοχρους μεταφρστηκε αποσπασματικ στα ρσικα, βουλγρικα, πολωνικ, σρβικα, ιταλικ, αγγλικ και ισπανικ.

 

Ποιματα της περιλφθησαν σε ομαδικς εκδσεις στην Αθνα, Μσχα, Μπισκκ, Σαντιγο Χιλς και Ρμη.

 

Η Ελνη Θεοχρους δωσε σειρ διαλξεων για την Ελληνικ και Κυπριακ Ποηση και για σγχρονους Κπριους Λογοτχνες.

 

Στην Αθνα, Θεσσαλονκη, Αλεξανδροπολη, Κρκυρα,  Ζκυνθο, Λευκωσα, Λεμεσ, Μπισκκ, Βαλπαραζο της  Χιλς, Τασκνδη και Βαρσοβα.

 

Πολλο μελετητς ασχολθηκαν με την ποηση της  ΕΘ και γιναν αρκετς παρουσισεις του ργου της.

Υπρξε τακτικς Συνεργτις εφημερδων και Λογοτεχνικν Περιοδικν της Λευκωσας, της Αθνας, της Θεσσαλονκης και της Αλεξανδροπολης.

 

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Το 1993 δρυσε την Εθνικ Αντιπροσωπεα Κπρου της Διεθνος μη Κυβερνητικς Οργνωσης «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και διετλεσε Πρεδρς της μχρι το  2001 . Υπρξε προσωπικ επιτυχα της γιατρο Ελνης Θεοχρους η αναγνριση των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ –ΚΥΠΡΟΥ ως του γδοου ιστιμου μλους του διεθνος δικτου.

Το 1997 δρυσε επσης την αντιπροσωπεα Κπρου του μη κυβερνητικο οργανισμο  Internationaler Hillsfonds e,V

( Διεθνς ταμεο Βοηθεας).

 

Το 1998  δρυσε  τον μη κυβερνητικ, μη κερδοσκοπικ οργανισμ «ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ» και κατχει την θση της υπεθυνης των διεθνν και δημοσων σχσεων στο διοικητικ συμβολιο του εν λγω οργανισμο. Στχος του Οργανισμο «Παιδικ Μουσεο Κπρου» εναι η δημιουργα και λειτουργα παιδικο μουσεου στην Κπρο  κατ τα πρτυπα των εν Ελλδι και αλλοδαπ λειτουργοντων παιδικν μουσεων.

 

Το 1994 δρυσε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» στο Yerevan  της Αρμενας.

 

Εναι μλος της Οργνωσης «Γιατρο ενντια στα πυρηνικ»

Εναι μλος της Διεθνος Αμνηστας.

ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ Πρεδρος του Κπρο-αρμενικο συνδσμου φιλας.

Εναι μλος της  Αμερικανικς Οργνωσης «ANAGNOS FOUNDATION» με δρα την Ουσιγκτον και πολλν Κυπριακν και Διεθνν Οργανσεων και Συνδσμων.

ΩΣ ΜΕΛΟΣ  των «Γιατρν του Κσμου» ΚΑΙ λλων ανθρωπιστικν οργανσεων διοργνωσε πολλς αποστολς μεσης ιατρικς παρμβασης σε εμπλεμες ζνες του πλαντη και πρε μρος σε μεγλο αριθμ αποστολν .

 

Κορυφαα αποστολ: Η μεταφορ φαρμακευτικς βοθειας στην Γζα με το πλοιριο DIGNITY και ο διεμβολισμς του απ το Ισραηλιν ναυτικ.

 

Διοργνωσε στην Λευκωσα την κθεση «Σηκστε το βλος απ τις γυνακες του Αφγανιστν» τον Μρτιο του 1998.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1982. Συμμετοχ σε ανθρωπιστικ-ιατρικ αποστολ στην πολιορκημνη Βηρυτ μαζ με λλα τομα-μεμονωμνους εθελοντς. Πρτη επαφ με ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ  και λλες οργανωμνες ομδες.

 

1989. Η Ε.Θ. γνεται μλος των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ

 

1.ΑΡΜΕΝΙΑ-ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ –1993-1999

 

Η Ε.Θ.  οργνωσε και συμμετεχε  σε 19 αποστολς στην Αρμενα και στο Ναγκρνο Καραμπχ τσο κατ την διρκεια του πολμου σο και κατ την διρκεια της εκεχειρας. Μσα σε συνθκες πολμου και με πρωτγονα μσα πραγματοποησε εκατοντδες επεμβσεις σε θματα του πολμου –κυρως παιδι  και σε παραμελημνα περιστατικ σε στρατιτες, πολτες -αμχους και αιχμαλτους.

Εργστηκε στο κατεστραμμνο απ τον πλεμο παιδιατρικ νοσοκομεο της Στεπανακρτ πολλς φορς κτω απ συνεχ κανονιοβολισμ.

Επεμβσεις σε δεκδες παιδι πραγματοποιε και στο Παιδιατρικ Πανεπιστημιακ Νοσοκομεο  του Yerevan

 

Με την οικονομικ ενσχυση του Κυπριακο Ελληνισμο, του λαο της Θρκης και των Αρμενων της Θεσσαλονκης, και με την πραγματοποηση Ραδιομαραθωνου απ τον Ραδιοτηλεοπτικ σταθμ Ο ΛΟΓΟΣ της Λευκωσας στις 28-5-1993  συλλγεται μεγλο χρηματικ ποσ με το οποο αγορζεται ο ιατρικ εξοπλισμ για την λειτουργα 2 χειρουργικν αιθουσν,  (χειρουργικ τραπζια, λμπες χειρουργεου, κλβανοι, χειρουργικ εργαλεα, συσκευς αναρρφησης, διαθερμες,  αναισθησιολογικ μηχανματα κλπ), καθς επσης και θερμοκοιτδες, εξεταστικ κρεβτια, γενντρια ηλεκτρικο ρεματος, ψυγεα, και μεγλες ποστητες αναλωσμων υλικν. Το νοσοκομεο τθεται σε πλρη λειτουργα τον Δεκμβριο του 1995.

 

Το 1994 η ιατρς Ελνη Θεοχρους δρυσε το Ελληνικ Πολιτιστικ Κντρο του Yerevan για τις χιλιδες των Ελλνων της Αρμενας. Το Πνευματικ Κντρο στεγζεται προσωριν σε δημοτικ σχολεο του Yerevan.. Το Κντρο χει εξοπλιστε με ηλεκτρονικ υπολογιστ και εκτυπωτ, φωτοτυπικ μηχαν, τηλεραση, βντεο,  πλρες σστημα μουσικς , εκπαιδευτικ υλικ σε βιντεοταινες και πολλς χιλιδες βιβλα- δωρε του Κυπριακο λαο και του Υπουργεου Παιδεας της Κπρου.

Επσης με την βοθεια της τοπικς αυτοδιοκησης της Αλεξανδροπολης και του νομο βρου μετφερε επισιτιστικ βοθεια σε απομονωμνα ελληνικ χωρι του Καυκσου πως το χωρι Μεμχαν . Στο χωρι εγκαταστθηκε γενντρια ηλεκτρικο ρεματος, δορυφορικ κεραα και συσκευ τηλερασης για να μπορον οι λληνες κτοικοι να παρακολουθον τις εκπομπς της ΕΡΤ. Μεταφρθηκε επσης γεωργικς ελκυστρας για να χρησιμοποιεται συλλογικ απ τους κατοκους.

 

2.ΒΟΣΝΙΑ 1995-1996

 

Το 1995 στην διρκεια του πολμου στη Βοσνα πραγματοποησε τρεις αποστολς με Κπριους Γιατρος του Κσμου , στις περιοχς Teslic και  Prijedor   ( Τσλιτς και Πριγιτορ). Πραγματοποησε δεκδες επεμβσεις στα νοσοκομεα των περιοχν κτω απ εξαιρετικ δσκολες και επικνδυνες συνθκες. Μεταφρεται επισιτιστικ και φαρμακευτικ βοθεια στην Βοσνα με δκα μεγλα εμπορευματοκιβτια.

Με πρωτοβουλα της Ελνης Θεοχρους  αδελφοποιθηκαν οι πλεις Τσλιτς και Πλις Χρυσοχος και ιδρθηκε  το “Πρκο των Γιατρν του Κσμου” στην Πλη της Χρυσοχος.

 

3.ΑΛΒΑΝΙΑ –ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ 1997

 

Πραγματοποησε τσσερις αποστολς στη Βρειο πειρο κατ την διρκεια της εμφλιας κρσης στη χρα. Συγκεκριμνα εργστηκε στα νοσοκομεα των Αγων Σαρντα και επιτλεσε σειρ επεμβσεων σε τραυματες, παιδι και ενλικες,  καθς  επσης  και στις περιοχς Κορυτσς, Λεσκοβικου , Τσαρτσβας, Πρεμετς, Αργυροκστρου και Χειμρας. Με πρωτοβουλα της Ελνης Θεοχρους και λλων γιατρν του κσμου αδελφοποιθηκε το Νοσοκομεο “Αρχ. Μακριος” της Λευκωσας με το Νοσοκομεο των Αγων Σαρντα.

 

4.ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ 1994-2000

Πρε μρος σε 10 αποστολς στο Κουρδιστν και εργστηκε παρχοντας πρωτοβθμια και δευτεροβθμια περθαλψη στα παιδι Κορδων αμχων στην Κοιλδα Μπεκα,  στην Δαμασκ , στην Βορειοανατολικ Συρα,  στο Βρειο Ιρκ, στο Βορειοδυτικ Ιρν και στην Τουρκα.

 

5.ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ  1996-2006

Μετ την σνοδο των Ηνωμνων εθνν για την προαγωγ της συνεργασας μεταξ Εβραων και Παλαιστινων γιατρν στην οποα συμμετχει σαν παρατηρητς ( Ιερουσαλμ, Ιονιος 1995) αρχζει συνεργασα με την Παλαιστινιακ Ερυθρ Ημισληνο και στην συνχεια με το Υπουργεο Υγεας της Παλαιστινιακ Αρχς εξετζει εκατοντδες παιδι και πραγματοποιε εκατοντδες επεμβσεις σε παιδι πσχοντα απ βαρτατες συγγενες διαμαρτες στα νοσοκομεα KHAN YUNIS, AL QUDS HOSPITAL  και   SHIFA HOSPITAL-GAZA, στην Λωρδα της Γζας. Ταυτχρονα εκπαιδεονται Παλαιστνιοι γιατρο στην Παιδοχειρουργικ.

Οι ανγκες στην περιοχ της Γζας εναι τερστιες.

 

6.ΝΟΤΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΙΔΩΝΟΣ-1995

Εργστηκε στα ιατρεα των προσφυγικν οικισμν και εκπαδευσε Παλαιστινους γιατρος. Το καλοκαρι του 2006 λαβε μρος σε επεγουσα και πολ επικνδυνη αποστολ στην Βηρυτ, Σιδνα και Τρο κατ την διρκεια του πολμου που πληξε την περιοχ. Εργστηκε σε νοσοκομεα και προσφυγικος οικισμος.

 

7. ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ 1999

 

Δο ιατρικς αποστολς στο Κοσσυφοπδιο κατ την διρκεια του πολμου του 1999.

 

8.ΑΤΗ –1996

Εργζεται στο Πρεσβυτεριαν Mission Hospital Saint Croix  της ζογκλας του  Leogane, στην ντια Ατ, την φτωχτερη χρα της Κεντρικς και Ντιας Αμερικς και χειρουργε πολλ παιδι –φορες του AIDS καθς επσης και πσχοντες απ AIDS.

 

9. ΚΡΑΛΙΕΒΟ-ΝΟΤΙΑ ΣΕΡΒΙΑ 1997

Τον Δεκμβριο του 1997 συνεργστηκε με Κπριους και Σρβους γιατρος του κσμου για την πραγματοποηση ανθρωπιστικς αποστολς στο Κρλιεβο.

 

10. ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ 1998-2011

 

Πολλς  Ιατρικς και επισιτιστικς αποστολς στο νοσοκομεο του Chicombedzi στην Ντια Ζιμπμπουε ανμεσα σε πληθυσμ που περιλαμβνει κατ  65% φορες του AIDS.

Δημιουργα  ορφανοτροφεου για τις χιλιδες των παιδιν που χουν χσει και τους δο γονες απ AIDS  και απασχλησης  των νων σε φυτεες που δημιουργονται με την στριξη του Διεθνος Ταμεου Βοηθεας και των Γιατρν του Κσμου Κπρου καθς και σστημα δρευσης και ρδευσης.

Δεντροφτευση , ελαινας, γαλακτοκομεο, παραγωγ τυριο.

 

11.ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ-ΚΥΡΓΙΣΤΑΝ, ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ, ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ 1998-2004

Χειρουργικς επεμβσεις σε νοσοκομεα των χωρν αυτν επ παιδιν που παρουσιζουν προβλματα του ουροποιητικο συστματος . Εκπαδευση ντπιων γιατρν.

Επσης εφαρμογ του CHILDREN’S SPONSORSHIP PROGRAM του Διεθνος Ταμεου Βοηθεας. (Οικονομικ ενσχυση ενς εκστου των παιδιν απ συγκεκριμνη οικογνεια της Δυτικς Ευρπης, κυρως της Γερμανας και του Βελγου με αποστολ χρηματικο ποσο κθε μνα. Το πργραμμα συνθως διαρκε 7 χρνια για κθε παιδ).

Δενδροφυτεσεις στην ρημο Μπακανς, και στο Μπατκν και Τζαλαλαμπτ του Κυργιστν.

12.ΓΕΩΡΓΙΑ 2000-2007

Πραγματοποηση χειρουργικν επεμβσεων σε νοσοκομεα των πλεων  Τυφλδας, Καρλι, Τσιατορα, Μπατομι, Κιουτασι  του Δυτικο Καυκσου σε παιδι. Εκπαδευση ντπιων γιατρν.

CHILDREN’S SPONSORSHIP PROGRAM

 

13.ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2000

 

CHILDREN’S SPONSORSHIP PROGRAM

 

14.ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ-ΚΙΝΑ 1999

 

Πραγματοποηση χειρουργικν επεμβσεων σε νοσοκομεα της Hohhout σε παιδι. Εκπαδευση ντπιων γιατρν.

CHILDREN’S SPONSORSHIP PROGRAM. Δεντροφτευση στην ρημο Γκμπι

 

15.ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 1998-2000

Πραγματοποηση χειρουργικν επεμβσεων σε νοσοκομεα του Μινσκ σε παιδι. Εκπαδευση ντπιων γιατρν.

CHILDREN’S SPONSORSHIP PROGRAM

 

16.SOLOMON ISLANDS-SOUTH PACIFIC- ΝΑΟΥΡΟΥ, ΚΙΡΙΜΠΑΤΙ 2000-2002

CHILDREN’S SPONSORSHIP PROGRAM

17. ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ – 2001-2002

Πραγματοποιθηκαν χειρουργικς επεμβσεις σε παιδι και ενλικες του Αφγανικο Λαο.

 

18. ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ 2005-2006

Ανθρωπιστικ βοθεια και επβλεψη ανοικοδμησης ργων υποδομς (νοσοκομεων, σχολεων κλπ) μετ το τσουνμι της 26ης Δεκεμβρου 2004.Νοσοκομεα ΑΛΟΥΤΚΑΜΑ, ΚΑΛΟΥΤΑΡΑ, ΜΠΕΝΤΟΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ.

 

19. ΣΕΧΕΛΛΕΣ 2005- 2006

Παρδοση ιατροφαρμακευτικο υλικο για ενσχυση των νοσοκομεων μετ το τσουνμι της 26ης Δεκεμβρου 2004.

20. Μποτσουνα 2009-2011

ναρξη προγρμματος για παροχ ιατρικς και επισιτιστικς βοθειας .

21. Αργεντιν – Χιλ

Δενδροφτευση.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

 

 1. ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΛΕΓΕΩΝΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 2. ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
 3. ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ
 4. ΜΑΝΤΑΜ ΦΙΓΚΑΡΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ-ΚΥΠΡΟΣ
 5. ΒΡΑΒΕΙΟ PAUL HARRIS
 6. ΒΡΑΒΕΙΟ MARGARET GAULDWINN
 7. ΠΑΝΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΛΑΔΑ
 8. ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΤΙΜΗΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ
 9. ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΤΙΜΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
 10. ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΤITΛΟΣ της Αρχντισσας των Εκκλησιν και Οφικιλιου του Αγου Μρκου απ τον Πατριρχη Αλεξνδρειας και πσης Αφρικς, για τη δρση της στην αφρικανικ πειρο. 

Τιμθηκε με πολλ λλα βραβεα και διακρσεις.

 

 
 
 
     
      :