ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Απάντηση Κυπριακής Δημοκρατίας προς Τουρκία για συνέχιση πολιτικής περί εκλιπόντος κράτους ... 11-12-2015
 
διαβάστε περισσότερα
 
ΝΟΤΙΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ –«ΤΔΒΚ»
Ημερομηνία: 04-10-2017

ΝΟΤΙΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ –«ΤΔΒΚ»
 

Μυρίζει μπαρούτι το Βόρειο Ιράκ λένε οι ειδήσεις, μιας και Τουρκία και Ιράκ απειλούν με πόλεμο τον λαό του Κουρδιστάν που ψήφισε ΝΑΙ στην Ανεξαρτησία του. Εμείς στεκόμαστε με απόλυτο σεβασμό στο Δικαίωμα του Κουρδικού Λαού για Αυτοδιάθεση! Κάθε Λαός έχει το δικαίωμα να αποφασίζει αυτόβουλα και πλειοψηφικά για το μέλλον του. Συνεπώς και ο γηγενής , αυτόχθων και επί αιώνες κατοικών στο Νότιο Κουρδιστάν, το προαναφερθέν δηλαδή Βόρειο Ιράκ, Κουρδικός λαός, έχει το δικαίωμα που έχει κάθε λαός για ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ και ελεύθερη επιλογή της πορείας του, βάσει του άρθρου 1 παράγραφος 2 του Χάρτη των Ην. Εθνών.


Επισημαίνουμε ότι η περίπτωση του Νοτίου-Ιρακινού Κουρδιστάν, όπως και η περίπτωση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο οι ημέτεροι φωστήρες φοβούνται να αναγνωρίσουν γιατί τάχα συνιστά «αποσχιστικό κράτος», ουδεμίαν σχέσιν έχουν με την λεγομένην «ΤΔΒΚ». Το μεν Καραμπάχ απελευθερώθηκε από την μακρόχρονη δουλεία του στο Αζερμπαϊτζάν, το δε Κουρδιστάν οδεύει προς την Ανεξαρτησία.


Κανένας παραλληλισμός δεν επιτρέπεται με τα κατεχόμενα και τους εποίκους 
Ο Κουρδικός λαός δεν ήταν ποτέ κατακτητής ούτε έποικος που τον κουβάλησαν άλλοι στην χώρα του, ήταν πάντοτε ένας λαός υπό κατοχήν στην γη που τον γέννησε και στην οποία έζησε για αιώνες. Δεν εξεδίωξε τον γηγενή πληθυσμό για να μπει μέσα στα σπίτια και τις περιουσίες αυτών που έφυγαν διωκόμενοι, όπως έπραξαν οι Τουρκοκύπριοι και οι έποικοι στην κατεχόμενη Κύπρο, αλλά αποτελεί αυτόνομη εθνική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτισμική οντότητα που κατοικεί στην χώρα της για χιλιετίες. 


Οι Καρδούχοι, είναι ένας λαός που ουδέποτε κατέθεσε τα λιγοστά όπλα που διέθετε και συνεχώς αγωνιζόταν με θάρρος, ενόπλως και με πολιτικά μέσα για την απελευθέρωσή του. 
Παράλληλα, υπήρξε θύμα εγκληματικού και στοχευμένου εποικισμού σε πολλές περιόδους, ειδικά κατά την εποχή του Σαντάμ Χουσεΐν, και θύμα εγκλημάτων πολέμου όπως η μαζική εξόντωση Κούρδων με χημικά όπλα. Για να μην περιγράψουμε τι έχει υποστεί ο λαός αυτός στην άλλη μεριά των συνόρων, στην χώρα του που τελεί υπό Τουρκική κατοχή. 


Εκείνο όμως που θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα, είναι ότι από την στιγμή που το Κουρδιστάν κατέστη ομόσπονδο κρατίδιο του Ιράκ, απέκτησε και τις πολιτικές προοπτικές της ανεξαρτητοποίησής του. Γι αυτό και οι Τούρκοι για χρόνια στόχευαν σε πρώτη φάση στην Ομοσπονδοποίηση του κράτους, εφαρμόζοντας στην Κύπρο εθνικό ξεκαθάρισμα με την βίαιη μετακίνηση πληθυσμών για την δημιουργία περιοχής κατοικούμενης αποκλειστικά από Τούρκους. 


Οι μέχρι τώρα εφαρμοζόμενες πολιτικές από μεριάς των κυβερνήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποσκοπούσαν στην «νομιμοποίηση» της «ΤΔΒΚ» ως Ομοσπόνδου κρατιδίου, στα πλαίσια μιας λύσης ΔΔΟ. 
Αυτό σημαίνει πως αν ενδώσουμε και εφαρμοστεί μια ανάλογη ομοσπονδία στην Κύπρο, τότε είναι που θα αναγνωριστεί κρατίδιο στον κατεχόμενο βορρά, κάτι που δεν αναγνωρίζεται σήμερα. Και με τους έποικους και τους Τουρκοκύπριους να επικαλούνται και επισήμως ότι είναι λαός που κατοικεί νομίμως στον συγκεκριμένο χώρο, και ότι έχουν κράτος που μπορεί να διαχωριστεί στην βάση της αρχής της αυτοδιάθεσης.


Αν η Κυπριακή Δημοκρατία παραμείνει ενιαίο κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο, αυτές οι παρανομίες δεν μπορούν να συμβούν ούτε να γίνει από τουρκικής πλευράς επίκληση του μοντέλου του Κουρδιστάν. Η «ΤΔΒΚ» σε περίπτωση ομοσπονδίας θα εξελιχθεί σε περιοχή ανάλογη του νυν Ομοσπόνδου Νοτίου Κουρδιστάν, και με ακόμη περισσότερες εξουσίες από εκείνες των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ, αφού οι σημερινοί παράνομοι έποικοι θα γίνουν νόμιμοι και μαζί με τους Τουρκοκύπριους θα αποτελούν το νόμιμο πληθυσμό του Τουρκοκυπριακού ισότιμου συνιστώντος κράτους, με τη σφραγίδα της τουρκοκυπριακής εσωτερικής ιθαγένειας. Υπό αυτές τις συνθήκες και με τη στήριξη της Τουρκίας, συνεχώς θα εκβιάζουν και θα μας απειλούν με απόσχιση, ασκώντας δήθεν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, το οποίο δεν διαθέτουν σήμερα, διότι η Κυπριακή Δημοκρατία συνιστά ενιαίο υπό κατοχή κράτος με τους Ελληνοκύπριους να αποτελούν τους νόμιμους κατοίκους του βορρά οι οποίοι έχουν παρανόμως εκδιωχθεί από τον τουρκικό στρατό το 1974. 
Ελπίζουμε να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Κουρδιστάν και σύντομα να συνενωθεί με το Κουρδιστάν της Συρίας και της Τουρκίας γιατί όλοι οι Κούρδοι έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και αυτό επιδιώκουν.


Στην περίπτωση της Κύπρου, κανένα δημοψήφισμα δεν έγινε αποδεκτό και μας απαγορεύουν ακόμη και να τιμούμε το αποτέλεσμα του.

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: