ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Θεοχάρους: Κατεπείγουσα κινητοποίηση και σχεδιασμός για να αποκομίσουμε οφέλη από το Brexit ... 28-06-2016
 
διαβάστε περισσότερα
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ
Ημερομηνία: 02-10-2017

ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ

 

 

Ακόμη και τις προάλλες, που συζητούσαμε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ελάχιστες αναφορές αφορούσαν το Κυπριακό, το οποίο δεν έμπαινε καν ως παράγων ευθύνης της Τουρκίας και ως υποχρέωση της να διαφοροποιήσει την στάση της απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι έπεισαν την ΕΕ πως το Κυπριακό είναι λυμένο. Στην βάση της πρότασης Αναστασιάδη που έγινε με το έσχατο έγγραφο που κατετέθη στο Κραν Μοντάνα και στην βάση μιας συμφωνηθείσης ήδη εικονικής υποχώρησης της Τουρκίας, στο θέμα των εγγυήσεων που όπως έγραψα ξανά θα παρουσιαστεί στον Κυπριακό λαό από τους κυβερνώντες, τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ ως «Ρωμαϊκός Θρίαμβος».

Οι μάγοι έχουν ήδη φύγει κι εγώ δεν είμαι μάγος ή μάντισσα. Απλώς διαβάζω προσεκτικά πολιτικές συμπεριφορές. Επιμένω λοιπόν πως ο μόνος αστάθμητος παράγων παραμένει ο Κυπριακός Ελληνισμός κι οι αντοχές του. Αν θα αποδεχθεί μια λύση παράδοσης ή αν θα πει ΟΧΙ αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες και το κόστος και την βαρύτητα αυτού του ΟΧΙ. Που δεν θα είναι μια ανέξοδη πολιτική απόφαση συντήρησης της σημερινής κατάστασης αλλά ένας όρκος τιμής για διασώσουμε τον Ελληνισμό στην πανάρχαια κοιτίδα του. Και βεβαίως δεν είμαστε «απορριπτικοί» και ανόητοι για να μην θέλουμε πεισματικά την λύση, γι αυτό ευχόμαστε να μην φτάσουμε ποτέ σ αυτό το σημείο απελπισίας.

Έχω πειστεί ότι το Κυπριακό είναι  συμπεφωνημένο και λελυμένο ήδη από την Νέα Υόρκη του περασμένου χρόνου. Τώρα συντηρούνται οι πατριωτικές εξάρσεις του Προέδρου με ταυτόχρονες διαρροές στους φανατικούς υποστηρικτές τής όποιας λύσης για να κερδηθούν οι εκλογές του προσεχούς Ιανουαρίου. Ο Πρόεδρος για προεκλογικούς  λόγους προκειμένου να συγκρατήσει  ψηφοφόρους του πατριωτικού χώρου ενδύεται την φουστανέλα. Ταυτόχρονα παραδίδει τα έγγραφα τα οποία αρνήθηκε πεισματικά μέχρι σήμερα να δώσει στον λαό, στην καθοδηγητική ελίτ των λυσολυσσικών, για να τους καθησυχάσει ότι τα δώσαμε όλα. Αναμένω ότι θα προχωρήσει και πάλι σε ψευδοσυναντήσεις με τον ψευδοσυμπρόεδρο του, προσεχώς στην Νέα Υόρκη για να περάσει ο καιρός μέχρι τις εκλογές.

 Τώρα η μόνη ενδεχόμενη ανατροπή είναι να ανακοινώσουν οι Τούρκοι την ήδη επιτευχθείσα συμφωνία, αλλά το πιθανότερο είναι να αναμένουν στα μουλωχτά την επανεκλογή Αναστασιάδη.

Και δυστυχώς σ αυτή την « συνωμοσία» καθιστάμεθα συνεργοί όλοι,  μη αποκαλύπτοντας στον λαό την στυγνή πραγματικότητα. Με λόγια απλά και «ξικούτσουλα»: Σε 15 χρόνια θα είμαστε όλοι δεύτερης κατηγορίες πολίτες του Τουρκικού κράτους. Ή θα εκδιωχθούμε εντέχνως. Οι νυν προνομιούχοι που συναλλάσσονται με τον κατακτητή στα πλαίσια δήθεν της επαναπροσέγγισης θα διατηρήσουν κάποιες προνομίες αλλά αυτό άλλωστε γινόταν πάντα.  

Επιστρέφοντας εκεί απ όπου ξεκίνησα, στην πρόσφατη δηλαδή συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας καταλήγω στο συμπέρασμα ότι σκοπίμως η παρούσα Κυπριακή Κυβέρνηση και από ανεπάρκεια η προηγούμενη, δεν κινητοποίησαν τα πλεονεκτήματα που μας παρέχει η ιδιότητα του κράτους –μέλους για να επιβάλουν κυρώσεις στην κατοχική χώρα επ ελπίδι λύσεως. Το ζήτημα είναι να περάσει ανώδυνα ο καιρός μέχρι τις εκλογές και πρωτίστως να μην ανατρέψει ο λαός την αναμενόμενη από όλο τους  συμβαλλόμενους στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού σύμφωνα με τους τουρκικούς όρους, επανεκλογή Αναστασιάδη.

Ζήτησα από τον Πρόεδρο Γιούνκερ και γραπτώς και προφορικώς να μην προσκαλέσει ταυτόχρονα Αναστασιάδη-Ακιντζί στις Βρυξέλλες ως συμπροέδρους ισότιμους και ισοϋψείς και εξ όσων γνωρίζω τουταυτό έπραξαν κι άλλοι. Ίδωμεν. Πολύ φοβάμαι ότι η πλευρά μας θα προβεί σε χειρονομία καλής θέλησης και θα το αποδεχθεί  με κάποια  φραστικά κορδελάκια.

Είναι ξεκάθαρο ότι φοβούνται να προκαλέσουν την παραμικρή ζημιά στην Τουρκία. Μπας και χαλάσει η συμφωνία. Από την συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φάνηκε πως για τους Ευρωπαίους εταίρους Κυπριακή Δημοκρατία είναι μόνο οι ελεύθερες περιοχές. Η κατοχή χάθηκε μέσα στις συνομιλίες και τη διπλωματία των μάγων.  Και ενώ η Τουρκία είναι στο στόχαστρο της ΕΕ για όλα όσα κάνει στο εσωτερικό της και σε συνάρτηση με την ΕΕ, η εγκληματική της δράση στην Κύπρο θεωρείται φυσιολογική και δίκαιη. Η ευθύνη βαραίνει Αθήνα και Λευκωσία.

ΥΓ. Γύρω στις 9.30 το βράδυ σηκώθηκα κι έφυγα από την ολομέλεια, γιατί ο ανεκδιήγητος Επίτροπος Χαν, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης είχε βγάλει τα ακουστικά του σχεδόν από την αρχή της συζήτησης και συνομιλούσε με τον βοηθό του μη ακούγοντας κανένα.

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: