: ... 27-04-2012
 
 

: 02-10-2017

ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ

 

 

Ακμη και τις προλλες, που συζητοσαμε στην Ολομλεια του Ευρωπακο Κοινοβουλου τις σχσεις ΕΕ-Τουρκας, ελχιστες αναφορς αφοροσαν το Κυπριακ, το οποο δεν μπαινε καν ως παργων ευθνης της Τουρκας και ως υποχρωση της να διαφοροποισει την στση της απναντι στην Κυπριακ Δημοκρατα.

Εναι ξεκθαρο τι κποιοι πεισαν την ΕΕ πως το Κυπριακ εναι λυμνο. Στην βση της πρτασης Αναστασιδη που γινε με το σχατο γγραφο που κατετθη στο Κραν Μοντνα και στην βση μιας συμφωνηθεσης δη εικονικς υποχρησης της Τουρκας, στο θμα των εγγυσεων που πως γραψα ξαν θα παρουσιαστε στον Κυπριακ λα απ τους κυβερνντες, τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ ως «Ρωμακς Θραμβος».

Οι μγοι χουν δη φγει κι εγ δεν εμαι μγος μντισσα. Απλς διαβζω προσεκτικ πολιτικς συμπεριφορς. Επιμνω λοιπν πως ο μνος αστθμητος παργων παραμνει ο Κυπριακς Ελληνισμς κι οι αντοχς του. Αν θα αποδεχθε μια λση παρδοσης αν θα πει ΟΧΙ αναλαμβνοντας και τις ευθνες και το κστος και την βαρτητα αυτο του ΟΧΙ. Που δεν θα εναι μια ανξοδη πολιτικ απφαση συντρησης της σημερινς κατστασης αλλ νας ρκος τιμς για διασσουμε τον Ελληνισμ στην πανρχαια κοιτδα του. Και βεβαως δεν εμαστε «απορριπτικο» και ανητοι για να μην θλουμε πεισματικ την λση, γι αυτ ευχμαστε να μην φτσουμε ποτ σ αυτ το σημεο απελπισας.

χω πειστε τι το Κυπριακ εναι  συμπεφωνημνο και λελυμνο δη απ την Να Υρκη του περασμνου χρνου. Τρα συντηρονται οι πατριωτικς εξρσεις του Προδρου με ταυτχρονες διαρρος στους φανατικος υποστηρικτς τς ποιας λσης για να κερδηθον οι εκλογς του προσεχος Ιανουαρου. Ο Πρεδρος για προεκλογικος  λγους προκειμνου να συγκρατσει  ψηφοφρους του πατριωτικο χρου ενδεται την φουστανλα. Ταυτχρονα παραδδει τα γγραφα τα οποα αρνθηκε πεισματικ μχρι σμερα να δσει στον λα, στην καθοδηγητικ ελτ των λυσολυσσικν, για να τους καθησυχσει τι τα δσαμε λα. Αναμνω τι θα προχωρσει και πλι σε ψευδοσυναντσεις με τον ψευδοσυμπρεδρο του, προσεχς στην Να Υρκη για να περσει ο καιρς μχρι τις εκλογς.

 Τρα η μνη ενδεχμενη ανατροπ εναι να ανακοινσουν οι Τορκοι την δη επιτευχθεσα συμφωνα, αλλ το πιθαντερο εναι να αναμνουν στα μουλωχτ την επανεκλογ Αναστασιδη.

Και δυστυχς σ αυτ την « συνωμοσα» καθιστμεθα συνεργο λοι,  μη αποκαλπτοντας στον λα την στυγν πραγματικτητα. Με λγια απλ και «ξικοτσουλα»: Σε 15 χρνια θα εμαστε λοι δετερης κατηγορες πολτες του Τουρκικο κρτους. θα εκδιωχθομε εντχνως. Οι νυν προνομιοχοι που συναλλσσονται με τον κατακτητ στα πλασια δθεν της επαναπροσγγισης θα διατηρσουν κποιες προνομες αλλ αυτ λλωστε γινταν πντα.  

Επιστρφοντας εκε απ που ξεκνησα, στην πρσφατη δηλαδ συζτηση στο Ευρωπακ Κοινοβολιο για τις σχσεις ΕΕ-Τουρκας καταλγω στο συμπρασμα τι σκοπμως η παροσα Κυπριακ Κυβρνηση και απ ανεπρκεια η προηγομενη, δεν κινητοποησαν τα πλεονεκτματα που μας παρχει η ιδιτητα του κρτους –μλους για να επιβλουν κυρσεις στην κατοχικ χρα επ ελπδι λσεως. Το ζτημα εναι να περσει ανδυνα ο καιρς μχρι τις εκλογς και πρωτστως να μην ανατρψει ο λας την αναμενμενη απ λο τους  συμβαλλμενους στην διαδικασα επλυσης του Κυπριακο σμφωνα με τους τουρκικος ρους, επανεκλογ Αναστασιδη.

Ζτησα απ τον Πρεδρο Γιονκερ και γραπτς και προφορικς να μην προσκαλσει ταυτχρονα Αναστασιδη-Ακιντζ στις Βρυξλλες ως συμπροδρους ιστιμους και ισοψες και εξ σων γνωρζω τουταυτ πραξαν κι λλοι. δωμεν. Πολ φοβμαι τι η πλευρ μας θα προβε σε χειρονομα καλς θλησης και θα το αποδεχθε  με κποια  φραστικ κορδελκια.

Εναι ξεκθαρο τι φοβονται να προκαλσουν την παραμικρ ζημι στην Τουρκα. Μπας και χαλσει η συμφωνα. Απ την συζτηση στο Ευρωπακ Κοινοβολιο φνηκε πως για τους Ευρωπαους εταρους Κυπριακ Δημοκρατα εναι μνο οι ελεθερες περιοχς. Η κατοχ χθηκε μσα στις συνομιλες και τη διπλωματα των μγων.  Και εν η Τουρκα εναι στο στχαστρο της ΕΕ για λα σα κνει στο εσωτερικ της και σε συνρτηση με την ΕΕ, η εγκληματικ της δρση στην Κπρο θεωρεται φυσιολογικ και δκαιη. Η ευθνη βαρανει Αθνα και Λευκωσα.

ΥΓ. Γρω στις 9.30 το βρδυ σηκθηκα κι φυγα απ την ολομλεια, γιατ ο ανεκδιγητος Επτροπος Χαν, αρμδιος για θματα διερυνσης εχε βγλει τα ακουστικ του σχεδν απ την αρχ της συζτησης και συνομιλοσε με τον βοηθ του μη ακογοντας καννα.

 
   
 
 
 
     
      :