ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Θεοχάρους: Αφαίρεση διαβατηρίων στους υπεύθυνους για τους δασμούς ... 08-11-2017
 
διαβάστε περισσότερα
 
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθεροτυπίας
Ημερομηνία: 04-05-2017

                                                                                                   

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού

Ελένης Θεοχάρους 

 

Βρυξέλλες, 03 Μαΐου 2017 

 

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθεροτυπίας

 

Ε. Θεοχάρους: “Κενό γράμμα η Δημοκρατία

χωρίς Ελευθερία του Τύπου”

 

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής του ECR Ελένη Θεοχάρους, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθεροτυπίας, όπως αυτή καθιερώθηκε το 1993, από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, υπενθύμισε την σημασία της προστασίας του θεμελιωδών δικαιωμάτων για την Ελευθερία του Τύπου και την Ελευθερία της Έκφρασης, όπως τα κατοχυρώνει το άρθρο 19 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ.

Η Ελένη Θεοχάρους σε δήλωσή της υιοθέτησε πλήρως τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres, στηρίζοντας «τον τερματισμό όλων των κατασταλτικών μέτρων εναντίον των δημοσιογράφων, επειδή η Ελευθερία του Τύπου προωθεί την ειρήνη και τη δικαιοσύνη για όλους», και με τον τρόπο αυτόν, θα προωθηθεί η παγκόσμια ελευθεροτυπία, θα προστατευθούν τα ΜΜΕ από επιθέσεις εναντίον της ανεξαρτησίας τους και θα τιμηθούν οι δημοσιογράφοι που έχουν διωχθεί ή απωλέσει τη ζωή τους εν ώρα άσκησης του καθήκοντός τους.

Η Ελένη Θεοχάρους ήγειρε το θέμα της ανυπαρξίας της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία, τονίζοντας ότι μια τέτοια ημέρα για τη χώρα αυτή δεν μπορεί να αποτελεί ημέρα εορτασμού αλλά αισχύνης!

“Στην Ευρώπη η Ελευθεροτυπία θεωρείται ξεκάθαρη και δεδομένη, όσο και αν υπάρχουν εξαιρέσεις. Επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι, παρά τη συχνή πολιτική και οικονομική χειραγώγηση, παρά ακόμα και τις τρομοκρατικές ριπές εναντίον της, η Ελευθερία του Τύπου χάρη στην παιδεία και στους πολυετείς αγώνες και τις θυσίες, δεν απειλείται, δε φιμώνεται, δεν ποδηγετείται. Στην Τουρκία ο κανόνας αυτός αντιστρέφεται! Μια τέτοια χώρα, με έναν λαό που ασφυκτυά κάτω από τη μπότα του Ερντογάν του Μεγαλοπρεπούς, δεν μπορεί να αποκαλείται Δημοκρατία ούτε να έχει θέση στην ΕΕ. ”

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: