ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Θεοχάρους: Ασφαλής επιλογή το EastMed ... 10-11-2017
 
διαβάστε περισσότερα
 
Εγείρεται πολιτικό και ηθικό θέμα για τους Κυπρίους
Ημερομηνία: 25-05-2016

                                                                                                             

 

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού

Ελένης Θεοχάρους 

Λευκωσία, 25 Μαΐου 2016 

 

 

Εγείρεται πολιτικό και ηθικό θέμα για τους Κυπρίους 

 

Ε. Θεοχάρους: Μάχη για την ασφάλεια

της αγοράς και του καταναλωτή

 

Εν όψει της σημερινής συζήτησης και αναμενόμενης σχετικής ψηφοφορίας επί του ζητήματος της υποχρεωτικής  αναγραφής της φράσεως  “Made in”  εντός δυο  νομοθετικών προτάσεων (Consumer Product Safety Regulation – CPSR, Market Surveillance Regulation – MSR) από τις οποίες αποτελείται το  «Product Safety and Market Surveillance Package», προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς όλους τους φίλους ευρωβουλευτές, ούτως ώστε να επαναβεβαιωθεί η θετική στάση του Κοινοβουλίου εν προκειμένω.

Κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν εισαγωγείς και πολίτες την προέλευση όλων των εισαγομένων εν Κύπρω προϊόντων και ειδικά των τουρκικών.  

«Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής Δρ. Ελένη Θεοχάρους έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά παραστάσεων εντός και εκτός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να αναγράφεται η χώρα παραγωγής -προέλευσης (Made in) σε μη εδώδιμα προϊόντα (που δεν ανήκουν στην κατηγορία των φαγώσιμων), τα οποία  διακινούνται εντός της ενιαίας αγοράς».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει ότι, το ζήτημα είναι συναφές με το σεβασμό και την ασφάλεια  του καταναλωτή και της αγοράς.  Για την Κύπρο, τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία τελεί υπό τουρκική κατοχή έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι υπάρχουν επιχειρηματίες και πολίτες καταναλωτές, οι οποίοι δεν επιθυμούν για ηθικούς, οικονομικού και πολιτικούς λόγους, είτε να εισάγουν είτε να αγοράζουν τουρκική προϊόντα.

Όπως διευκρινίζει η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τηρεί επί του θέματος θετική στάση.

Η Δρ. Θεοχάρους  τονίζει ότι μια άλλη μάχη θα δοθεί  στις 26 Μαΐου σε επίπεδο Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί η επιστολή, η οποία εστάλη προς το Συμβούλιο από 11 κράτη μέλη μεταξύ των οποίων και η Κυπριακή Δημοκρατία με στόχο να περιληφθεί η σήμανση  «Made in”  εντός δυο σχετικών με το θέμα νομοθετικών προτάσεων (Consumer Product Safety Regulation – CPSR, Market Surveillance Regulation – MSR) από τις οποίες αποτελείται το  «Product Safety and Market Surveillance Package».

Η προσπάθεια τονίζει η κ. Θεοχάρους είναι συλλογική και μας βρίσκει όλους ενωμένους στον κοινό σκοπό για την ασφάλεια της αγοράς και την υπεράσπιση του Ευρωπαίου πολίτη ως καταναλωτή που πρέπει να γνωρίζει τι αγοράζει και από πού. Ταυτοχρόνως, καταλήγει: «Συνιστά για τον κάθε Κύπριο Πατριώτη  ηθικό και οικονομικό και πολιτικό ζήτημα συνδεδεμένο άμεσα με την κατοχή». 

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: