ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Θεοχάρους καταγγέλλει επίσκεψη Ερτογάν και ζητά απόσυρση του εγγράφου της 23ης Ιουνίου ... 02-09-2014
 
διαβάστε περισσότερα
 
Ο Έιντα πρέπει να είναι πιο συνετός και να σταματήσει να παραπλανεί
Ημερομηνία: 24-02-2016

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού

Ελένης Θεοχάρους 

Βρυξέλλες, 24 Φεβρουαρίου 2016 

Επιστολή Θεοχάρους προς θεσμούς ΕΕ

 

Ο Έιντα πρέπει να είναι πιο συνετός  και να σταματήσει να παραπλανεί

Καλεί την ΕΕ να μην επιτρέψει αποκλίσεις και παρθενογένεση και να στηρίξει λύση ως συνέχεια της Κ. Δημοκρατίας 

 

Η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, καθώς και προς άλλους αξιωματούχους της ΕΕ, εξηγεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται το Κυπριακό και με ποιο τρόπο ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ην. Εθνών Έσπερν Μπαρθ Έιντα παραπλανεί τους θεσμούς της ΕΕ και τους αξιωματούχους της, όταν ισχυρίζεται ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από τα δημοψηφίσματα.

Όπως αναφέρει η Δρ Θεοχάρους, η δημιουργία λανθανουσών παραστάσεων δεν μας φέρνει πιο κοντά σε μια δημοκρατική βιώσιμη λύση, αλλά μας απομακρύνει από αυτήν. Η Τουρκία, τονίζεται στην επιστολή, δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι έχει πρόθεση για λύση, χωρίς στρατό κατοχής και ξένες εγγυήσεις, η οποία να είναι  σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες επί των οποίων η ΕΕ είναι θεμελιωμένη. Εφόσον, προστίθεται, δεν υπάρχει θετικό σημάδι από την Τουρκία πώς μπορούν να ανοίξουν ενταξιακά κεφάλαια τον Ιούνιο και πώς μπορεί να γίνεται λόγος για λύση.

Συνεπώς, επισημαίνει, η κα Θεοχάρους, ο κ. Έιντα θα πρέπει να είναι πιο συνετός και συγκρατημένος, για να μην χάνει την αξιοπιστία του. Συναφώς, τονίζεται στην επιστολή, ο ίδιος ο Ελληνοκύπριος Διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε δημόσια ότι τα περί συμφωνίας κατά 90% στο περιουσιακό, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Έιντα ότι συνέβη, αποτελούν ανοησίες. Καταλήγοντας στην επιστολή της, η κα Θεοχάρους υπογραμμίζει ότι οι Θεσμοί της ΕΕ, ως θεματοφύλακες των αρχών και αξιών της, δε θα πρέπει να επιτρέψουν την υιοθέτηση λύσης με αποκλίσεις ή λύση που θα στηρίζεται στην παρθενογένεση και το πρωτογενές δίκαιο, αλλά λύση δημοκρατική, συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς όφελος των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, της Τουρκίας, της Ελλάδας κα της ΕΕ στην οποία ανήκουμε, όπως  τονίζει χαρακτηριστικά.     

 

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: