ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Θεοχάρους: Η ΕΕ οφείλει να ξεκαθαρίσει την θέση της επί των αρχών της λύσης... 06-04-2016
 
διαβάστε περισσότερα
 
Θεοχάρους: Ο Ακιντζί μας θέλει «τουρίστες» στα σπίτια μας και το βορρά τουρκικό
Ημερομηνία: 09-02-2016

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού

Ελένης Θεοχάρους 

 

Λευκωσία, 09 Φεβρουαρίου 2016 

 

Θεοχάρους: Ο Ακιντζί μας θέλει «τουρίστες» στα σπίτια μας

και το βορρά τουρκικό

Κατηγορεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη  ότι εκμεταλλεύεται το Κυπριακό προεκλογικά και θα πρέπει να τύχει απάντησης   

 

«Οι νέες δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας και γκρεμίζουν την αντίληψη περί εμπιστοσύνης, συγκλίσεων και περί συμφωνίας εντός Μαρτίου».

Εκτεθειμένος ο Πρόεδρος   

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωβουλευτής Δρ. Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει ότι, «ο κ. Ακιντζί αφήνει εκτεθειμένο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού όπως ισχυρίζεται,  η αναλογία του ένα προς τέσσερα δεν έχει συμφωνηθεί, καθώς και ότι θα δικαιούνται όλοι να διακινούνται ελεύθερα στην Κύπρο αλλά οι Ελληνοκύπριοι  θα δύνανται να έχουν στο βορρά την εξοχική τους κατοικία ή να διαμένουν σε ξενοδοχεία. Δεν θα δικαιούνται να έχουν μόνιμη κατοικία».  Προφανώς, επισημαίνει η κ. Θεοχάρους  «ο κατοχικός ηγέτης εννοεί ότι δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου στην ίδια τους την πατρίδα». 

Έποικοι και αξιοπιστία

Σύμφωνα με την Δρ. Θεοχάρους, ο κ. Ακιντζί επιμένει στις εγγυήσεις της Τουρκίας στη βάση μιας νέας φόρμουλας, ενώ διευκρινίζει ότι όλοι οι έποικοι θα είναι πολίτες της ομόσπονδης Κύπρου, καθώς και ότι στο βορρά θα υπάρχει εσαεί τουρκική πλειοψηφία γιατί αυτό απαιτεί η διζωνικότητα. Ταυτοχρόνως, επισημαίνει η κ. Θεοχάρους, ο κ. Ακιντζί αφήνει εκτεθειμένο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  τον οποίο κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί το Κυπριακό για προεκλογικούς σκοπούς αναφερόμενος σε συμφωνίες που δεν έγιναν. Συνεπώς, αναφέρει η Δρ. Θεοχάρους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης  πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση έναντι του Κυπριακού λαού απαντώντας στον κ. Ακιντζί ο οποίος πλέον τον κατηγορεί ευθέως και θέτει θέμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.      

  

 

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: