ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Η Ελ Θεοχάρους καταγγέλλει τον Ερντογάν στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου... 06-06-2013
 
διαβάστε περισσότερα
 
Θεοχάρους: Ποιος παρουσίασε το κοινό όραμα «των δύο ηγετών της Κύπρου μας» στο Νταβός;
Ημερομηνία: 22-01-2016

 

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού

Ελένης Θεοχάρους 

 

Λευκωσία, 22 Ιανουαρίου 2016 

ΜΕΣΕΑ CULPA

 

Στο Νταβός συνεχίστηκε η αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Τούρκοι πέτυχαν απολύτως όλους τους στόχους που έθεσαν για το φόρουμ.

Θεοχάρους: Ποιος παρουσίασε το κοινό όραμα «των δύο ηγετών της Κύπρου μας»  στο Νταβός;

Ερωτηματικά και  για την συγκατάβαση του ΑΚΕΛ  στην τουρκική θέση για τη «νέα χώρα» που θα προκύψει από τη «λύση»: Τι να υποθέσουμε ότι και η ηγεσία του κόμματος θεωρεί ήδη εκλιπούσα την Κυπριακή  Δημοκρατία;    

 

«Στο Νταβός δεν αναβαθμίστηκε μόνο το ψευδοκράτος, αλλά ταυτοχρόνως, υποβαθμίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε Κοινοτάρχη.  Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και ο εν Κύπρω εκπρόσωπος του,  Έιντε  δεν τον προσφώνησαν ως Πρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη ενώ στο πάνελ της συζήτησης δεν έγινε αναφορά ούτε μία φορά στην Κυπριακή Δημοκρατία». Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωβουλευτής Δρ. Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει «Ο  Ακιντζί όχι μόνο αναβαθμίστηκε σημαντικά  αλλά ταυτοχρόνως προώθησε τις τουρκικές θέσεις τονίζοντας ότι για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου υπάρχει μόνο μία επιλογή: Να περάσει αγωγός προς την Τουρκία. Στην ουσία ξεκαθάρισε ότι και ο παράνομος αγωγός μεταφοράς νερού από την Τουρκία θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρη υδατική εξάρτηση της Κύπρου από την χώρα «στην οποία ανήκει το ψευδοκράτος».

Το τραγικό είναι ότι την ίδια ώρα, που λειτουργούσε το σκηνικό αναβάθμισης του ψευδοκράτους και υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας,  ο Πρόεδρος αγνόησε την σαφή  δήλωση της ¶γκυρας ότι « από την λύση θα  προκύψει  μια νέα χώρα, ομόσπονδη, που   δεν θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία». Την θέση αυτή  υποστήριξε στο Στρασβούργο ο Τούρκος Μόνιμος Αντιπρόσωπος Σελίμ Γιενέλ.  Δυστυχώς,  και το ΑΚΕΛ έσπευσε να δώσει άλλοθι στην Τουρκία. Όταν -τονίζει η  κ. Θεοχάρους - ρωτήθηκε σχετικά,  ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ¶ντρος Κυπριανού, είπε ότι η δική του θέση είναι περί της μετάλλαξης του υφιστάμενου κράτους και ότι όντως δεν θα ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία». 

 Η Δρ. Θεοχάρους καταλήγει: «Να υποθέσουμε ότι και το ΑΚΕΛ θεωρεί ήδη εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία; Είμαστε σίγουροι ότι ο κάθε πατριώτης είναι αντίθετος με τη διάλυση του κράτους. Γιατί ακόμη και οι μη γιατροί γνωρίζουν ότι οι μεταλλάξεις  συνήθως οδηγούν  σε συγγενείς ανωμαλίες ».

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: