ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Κωνσταντινούπολη: Συνέδριο Θεοχάρους, ΕΛΚ και Πανεπιστημίου Kadir Has - Μελλοντική Διεύρυνση: Προς τα πού βαδίζει η Τουρκία;... 09-05-2012
 
διαβάστε περισσότερα
 
Θεοχάρους: Στη Σούβα, για να συμμετάσχει στην 29η Μεικτή Κοινοβουλευτική Συνέλευση των χωρών ΑΚΕ-ΕΕ
Ημερομηνία: 11-06-2015

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ

Ελένης Θεοχάρους

 

Βρυξέλλες, 11 Ιουνίου 2015

Θεοχάρους: Στη Σούβα, για να συμμετάσχει στην 29η Μεικτή Κοινοβουλευτική Συνέλευση των χωρών ΑΚΕ-ΕΕ

 

Απεσταλμένη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να συζητήσει θέματα πολιτιστικής πολυμορφίας,  ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φυσικών πόρων.

 

 

Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Δρ Ελένη Θεοχάρους αναχώρησε σήμερα για την πόλη Σούβα (Φίτζι), προκειμένου να συμμετάσχει στην 29η Μεικτή Κοινοβουλευτική Συνέλευση των χωρών Αφρικής, Καραϊβικής, Ειρηνικού -  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ως είθισται, η εν λόγω Συνέλευση έχει ρόλο επίβλεψης και ελέγχου έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Συμβουλίων των Υπουργών ΑΚΕ-ΕΕ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων, αυτή τη φορά, θα βρίσκεται το θέμα που φέρει τον τίτλο «Θάλασσες και Ωκεανοί», δεδομένου του τόπου όπου λαμβάνει χώρα η Συνέλευση, στην περιοχή του Ειρηνικού. Αντικείμενο συζητήσεων θα αποτελέσει επίσης το ζήτημα των φυσικών πόρων, των δυνατοτήτων εξοικονόμησης εσόδων και της περιφερειακής ολοκλήρωσης. Οι εκθέσεις των μόνιμων επιτροπών θα καλύψουν θέματα πολιτιστικής πολυμορφίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χρηματοδότησης των επενδύσεων και του εμπορίου μέσω της ανάπτυξης και της εκπαίδευσης. Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης, επείγοντα θέματα, που αφορούν τις χώρες ΑΚΕ, είναι η πρόσφατη φυσική καταστροφή στο Βανουάτου και η κατάσταση στην Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής.

 

Η Δρ Θεοχάρους θα εκφωνήσει ομιλία με βασικό άξονα το θέμα της Πολιτιστικής Πολυμορφίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στηρίζοντας το σεβασμό στη διαφορετικότητα, ως απαραίτητο και ζωτικής σημασίας στοιχείο, προκειμένου να αποφευχθούν κάθε είδους εθνοτικές, φυλετικές ή θρησκευτικές συγκρούσεις. Πρόκειται - όπως η ίδια πρεσβεύει - για οικουμενικές αξίες, οι οποίες θα πρέπει να χρησιμεύουν ως γέφυρα μεταξύ όλων των πολιτισμών, ενώ κανείς δεν έχει δικαίωμα να ενδύεται το "πέπλο της άγνοιας", για την καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων που διασφαλίζονται από το διεθνές δίκαιο, ούτε να περιορίσει το πεδίο εφαρμογής τους.

 

Η συμμετοχή της Κύπριας ευρωβουλευτού στη Συνέλευση πρόκειται να επεκταθεί και στο θέμα των  Φυσικών Πόρων, με κεντρικό μήνυμα ότι, όταν η φύση υποβαθμίζεται, ο αντίκτυπος γίνεται περισσότερο αισθητός στις φτωχές κοινότητες. Ως εκ τούτου, πρέπει να ανανεωθούν οι προσπάθειες προστασίας των φυσικών πόρων, δεδομένου ότι αυτό θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των μέσων αρωγής και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση ανησυχιών που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων, τη λειψυδρία και τη φτώχεια, ενώ θα γίνονται επενδύσεις σε πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη.

 

 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: