ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Θεοχάρους: Τώρα έχουμε μεγαλύτερες ευθύνες και η Κυπριακή Δημοκρατία χρειάζεται αποτελεσματικό μοντέλο ανάπτυξης ... 07-03-2016
 
διαβάστε περισσότερα
 
Θεοχάρους: Ζούμε την απειλή της ISIS και την τρομοκρατία της Τουρκίας
Ημερομηνία: 13-03-2015

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ

Ελένης Θεοχάρους

 

Στρασβούργο, 11 Μαρτίου 2015

Θεοχάρους: Ζούμε την απειλή της ISIS

και την τρομοκρατία της Τουρκίας

 

Τα κατεχόμενα εξελίσσονται σε άντρο φανατικών Ισλαμιστών 

 

"Ζούμε από τη μια την απειλή της ISIS και ταυτοχρόνως την τρομοκρατία της Τουρκίας, ενώ τα κατεχόμενα μπορούν να εξελιχθούν σε άντρο φανατικών ισλαμιστών". Αυτά τόνισε η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης επί της Κοινής Πρότασης Ψηφίσματος της ευρωβουλευτού Marietje Schaake με τίτλο: "Σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και του Αραβικού Συνδέσμου και τη συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας" , sto pla isio.


 

Όπως είπε η κα. Θεοχάρους, "Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Αραβικών κρατών  είναι σημαντικό και επίκαιρο και ο συντονισμός των κρατών μελών της ΕΕ στην καταπολέμηση του εφιάλτη της τρομοκρατίας είναι κρίσιμος παράγοντας. Οι Αραβικές Χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εναντίον της τρομοκρατίας και είναι τα πρώτα της θύματα".

Συνεπώς, υπογράμμισε η κα Θεοχάρους, "απαιτείται στενή συνεργασία και στήριξη εκείνων των δυνάμεων του αραβικού κόσμου που χαρακτηρίζονται από μετριοπάθεια και πολεμούν κάθε μορφή εξτρεμισμού. Προέρχομαι -τόνισε- από μια μικρή χώρα η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο του ΙSIS. Εδώ και καιρό -παρατήρησε- δίνουμε στρατιωτικές διευκολύνσεις σε εκείνους που πολεμούν την  τρομοκρατία, διότι ως κατεχόμενη χώρα της ΕΕ κατανοούμε όσο κανείς τι σημαίνει τρομοκρατία και δη κρατική από γειτονικό κράτος, όπως η Τουρκία, που αντί να καταπολεμά το ISIS, απειλεί με τον στρατό της την Κύπρο, ενώ τα κατεχόμενα εξελίσσονται σε άντρο φανατικών ισλαμιστών".

Ακόμη, η κα. Θεοχάρους, τόνισε ότι η "Κύπρος συνεργάζεται στενά με τις Αραβικές Χώρες στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και μπορεί να αποτελέσει προκεχωρημένο φυλάκιο της ΕΕ στην Μέση Ανατολή. Θεωρώ -είπε καταλήγοντας- ότι ένας από τους κεντρικούς πυλώνες της καταπολέμησης της τρομοκρατίας πρέπει να είναι ο εκδημοκρατισμός των αραβικών κρατών".  

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: