ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  
 
 
 
 
 
 
Η Ελένη Θεοχάρους τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο της Βουλής της Αρμενίας... 10-10-2014
 
διαβάστε περισσότερα
 
Η ισλαμική απειλή στα κατεχόμενα
Ημερομηνία: 18-09-2014

Δελτίο Τύπου

από το Γραφείο της Ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ

Ελένης Θεοχάρους

 

 

Στρασβούργο, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σε συζήτηση στην Ευρωβουλή

Η ισλαμική απειλή στα κατεχόμενα

Με αφορμή συζήτηση για την τρομοκρατία της ISIS, η Θεοχάρους  κατηγορεί τον Ερτογάν  που  στέλνει εποίκους στα κατεχόμενα και ιδρύει ισλαμικά ιερατεία/εκκολαπτήρια φανατικών μουσουλμάνων

 

"Η μουσουλμανική απειλή δεν είναι εκτός αλλά εντός Ευρώπης". Αυτό δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής  του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους, τονίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε δημόσια την πρόθεση του να συνεχίσει τον εποικισμό της Κύπρου και να στέλνει  απρόσκοπτα μουσουλμάνους εποίκους στην κατεχόμενη Κύπρο, ενώ παράλληλα αυξάνονται σαν μανιτάρια τα μουσουλμανικά ιερατεία και οι λοιποί θρησκευτικοί χώροι λατρείας  όπου γίνεται πλύση εγκεφάλου στους μικρούς μουσουλμάνους. Με άλλα λόγια, τα κατεχόμενα είναι εν δυνάμει ισλαμική απειλή.

 Δεν είμαστε, είπε, η εναντίον των απλών καλών μουσουλμάνων που είναι και αυτοί θύματα της τρομοκρατίας του παγκόσμιου χαλιφάτου, το οποίο, πρόσθεσε, τροφοδοτείται από χώρες όπως η Τουρκία και το Κατάρ.  Η ισλαμική τρομοκρατία της ISIS, τόνισε η κ. Θεοχάρους, ήταν αποτέλεσμα κακών εκτιμήσεων υποτίμησης της ισλαμικής απειλής. Το μοντέλο της Τουρκίας, στο οποίο στηρίχθηκε η Ευρώπη για να γεφυρώσει τις διαφορές με τη Δύση απέτυχε. Αντίθετα, υπάρχουν αναφορές  ότι η Τουρκία  τροφοδοτεί την ISIS  μέσω της πώληση πετρελαίου στη μαύρη αγορά.

Η κ. Θεοχάρους υποστηρίζει ότι εάν  δεν υπάρξει συγκροτημένη αποτρεπτική στρατηγική από την ΕΕ και τους συμμάχους, η ISIS θα  συνεχίσει να δρα παντού. 

 
 
 
  Αναζητηση
     
      ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ: